Startup-ul de robotică Figure a anunțat că a semnat un parteneriat cu BMW Manufacturing pentru dezvoltarea unor roboți umanoizi adaptați unității sale de producție din SUA. Aceștia îndeplinesc sarcini fizice repetitive mai periculoase, pentru a-i înlocui pe angajații umani.

Figure nu a dezvălui câți roboți va folosi BMW, ci doar că parteneriatul se va extinde dacă obiectivele de performanță ale primelor unități vor fi îndeplinite. Ei vor fi folosiți la fabrica din Carolina de Sud, acolo unde producătorul german face mașinile din seria X, și care are în prezent 11.000 de angajați.

Honda și Hyundai folosesc de ani de zile roboți umanoizi pentru operațiunile repetitive și periculoase pe liniile de asamblare, iar Tesla a anunțat recent dezvoltarea robotului “Optimus Gen 2”, condus de inteligență artificială. Roboții utilizați în prezent nu sunt în mod necesar echipați cu AI, în sensul în care nu sunt capabili să învețe sarcini noi, dincolo de cele pentru care au fost programați.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday