Secretarul de stat american Antony Blinken a fost blocat pentru scurt timp miercuri la Zurich, după ce avionul său a suferit o “defecțiune mecanică critică”,. Un avion separat, de dimensiuni mai mici, a fost trimis de la Bruxelles pentru a-l lua pe Blinken, în timp ce o parte dintre consilierii săi s-au întors la Washington cu un zbor de linie.

Întârzierea a avut loc la sfârșitul participării lui Blinken la Forumul Economic Mondial de la Davos și nu i-a perturbat în vreun fel programul, conform purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat: “A fost o problemă mecanică la avionul său. A fost trimis un avion de schimb. Ne așteptăm să ajungă cu câteva ore mai târziu decât era planificat inițial.”

Blinken apucase să se urce în aeronavă, după care a fost debarcat. Oficialul american zburase de la Davos la Zurich cu un elicopter. Conform jurnaliștilor americani, avionul care a suferit defecțiunea este un Boeing 737 modificat. Aeronavele companiei americane au fost implicate în mai multe incidente recent. În urmă cu patru zile, un Boeing 737-800 al companiei aeriene ANA, care efectua un zbor intern în Japonia, s-a întors pe aeroportul de unde plecase după ce pilotul a observat o fisură în fereastra cabinei de pilotaj. Săptămâna trecută, în SUA, ușa unui avion Boeing 737 Max 9 s-a desprins în timpul zborului, iar ulterior s-a dovedit că numeroase aeronave aveau șuruburi slăbite.

Surse: CNN, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday