Serviciul este disponibil în prezent doar în jurul Universității din Las Vegas, Nevada, și în Districtul Artistic al orașului. Spre deosebire de vehiculele autonome, startup-ul german promovează un concept bazat pe controlarea de la distanță a mașinilor de către un angajat al companiei.

Directorul executiv al companiei, Thomas von der Ohe, a declarat pentru Reuters că, în primul trimestru, flota de vehicule a Vay ar trebui să aibă “câteva zeci de vehicule”. Până în prezent, Vay a strâns aproximativ 110 milioane de dolari de la investitori, inclusiv de la compania suedeză Kinnevik, Coatue și de la compania franceză Eurazeo și a testat serviciul pe drumurile europene și americane.

Von der Ohe a mai precizat că, în timp, startup-ul va introduce treptat funcții autonome, pe baza informațiilor referitoare la trafic oferite de camerele cu care sunt dotate autovehiculele. Acesta afirmă că vehiculele startup-ului funcționează cu un sistem de camere diferit și mai ieftin decât tehnologia cu radar folosită de majoritatea vehiculelor autonome.

Dacă fiecare vehicul ce iese de pe linia de producție ar fi echipat cu opțiunea teledriving, ai putea avea un agent tehnologizat, la cerere, care să îți parcheze mașina sau care să te ducă acasă cu propria mașină dacă ai consumat alcool, a declarat directorul executiv al companiei. În luna februarie 2023, Vay a anunțat că a început să pună în aplicare noul proiect pe anumite străzi din Hamburg, după obținerea autorizației din partea administrației orașului port.

Lansarea Vay în SUA vine însă într-un moment dificil pentru dezvoltatorii de vehicule autonome. Unitatea General Motors pentru acest segment, Cruise, s-a confruntat cu dificultăți în a primi aprobarea autorităților de reglementare, după o serie de accidente în care au fost implicate autovehiculele companiei.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday