Update: La aproximativ o oră după anunțul privind operația Prințesei Catherine, Palatul Buckingham anunță și că Regele Charels al III-lea va fi supus unei operații la prostată, săptămâna viitoare. “La fel ca mii de bărbați în fiecare an, Regele va fi tratat pentru prostată mărită”, se arată în comunicat, care subliniază că afecțiunea este benignă, iar intervenția este “o procedură de corecție”.

Știrea inițială: Prințesa de Wales, Catherine, a suferit “o operație abdominală planificată”, iar Casa Regală anunță că nu va mai putea participa la evenimente publice cel puțin până după Paște.

Anunțul a fost făcut într-o postare pe contul de X/Twitter al Palatului Kensington. Postarea menționează faptul că marți prințesa, în vârstă de 42 de ani, a fost supusă unei intervenții chirurgicale planificate în zona abdomenului, urmând să rămână internată la un spital privat din Londra timp de aproximativ două săptămâni. Nu este clar despre ce tip de operație este vorba, iar Casa Regală precizează că “Prințesa Catherine dorește ca informațiile sale medicale să rămână private”.

În urma externării, aceasta va petrece o perioadă acasă, la palat, unde se va recupera. De asemenea, palatul preciează că “pe baza sfatului primit de la medic, este puțin probabil ca ea să revină la îndatoririle publice până după Paște”. Palatul Kensington transmite că în viitor va furniza numai informații relevante legate de starea de sănătate a prințesei Catherine. 

Prințesa Catherine (Kate Middleton) este soția Prințului William, moștenitorul tronului, din anul 2011, iar aceștia au împreună trei copii.

Sursa: BBC

Foto: Royal Family

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday