Tesla a redus prețurile pentru Model Y Long Range și Model Y Performance cu 5.000 de euro, la 49.990 de euro, respectiv, 55.990 de euro, ceea ce reprezintă o ieftinire cu 9% și 8,1%. De asemenea, a redus prețul Model Y cu tracțiune spate cu 1.900 de euro, până la 42.990 de euro.

Cea mai recentă reducere de preț vine după ce Tesla a anunțat săptămâna trecută că va suspenda cea mai mare parte a producției de automobile la fabrica sa de lângă Berlin în perioada 29 ianuarie – 11 februarie. Compania a pus suspendarea pe seama lipsei de componente, determinată de modificarea rutelor de transport după atacurile houthi asupra navelor din Marea Roșie.

De asemenea, această decizie vine în contextul în care producătorii de vehicule electrice au intrat într-o cursă a reducerilor în China. Reamintim, programul de subvenționare a vehiculelor electrice din Germania, care trebuia inițial să se aplice până la sfârșitul anului 2024, s-a încheiat prematur luna trecută, având în vedere că producătorii germani de automobile care se luptau deja să reducă prețurile la nivelurile oferite de concurenții chinezi și americani.

În 2023, Volkswagen a depășit Tesla ca cel mai mare vânzător de vehicule electrice în Germania, obținând o cotă de piață de 13,5%, față de 12,1% pentru Tesla, potrivit cifrelor autorității federale germane pentru autovehicule KBA. Aproximativ 70.600 de vehicule Volkswagen complet electrice au fost înmatriculate în Germania în 2023, o creștere de 11,7% față de anul precedent. Înmatriculările de vehicule noi Tesla au scăzut cu 9% față de 2022, la 63.700.

Sursă alternativă: Reuters

Foto: Tesla

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday