Israel va permite ca mai multe tipuri de medicamente și pachete cu ajutoare umanitare să ajungă la civilii din Gaza, în schimbul livrării de medicamente prizonierilor israelieni, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe din Qatar. Înțelegerea a fost confirmată și de un reprezentant de rang înalt al grupării Hamas și de premierul israelian, Benjamin Netanyahu, și marchează un progres semnificativ în discuțiile indirecte dintre cele două părți, notează The New York Times.

Ministrul qatarez a explicat că ajutoarele vor fi transportate, miercuri, din Doha către Al-Arish, în Egipt, cu două avioane militare qatareze. De acolo, vor ajunge în Fâșia Gaza. El a adăugat că la procesul de mediere a participat și Franța.

Peste 120 de civili sunt ținuți ostatici în Gaza, iar mulți dintre au probleme de sănătate și necesită asistență medicală de specialitate. Între timp, SUA au transmis că speră că discuțiile viitoare vor duce la eliberarea altor ostatici. De altfel, un trimis al Casei Albe în Orientul Mijlociu a fost prezent în Qatar pentru a discuta posibilitatea unui astfel de acord.

Surse: The New York Times, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday