Comercianții britanici de carburanți vor fi obligați prin lege să transmită informații legate de prețurile la pompă, în cel mult jumătate de oră de la modificarea tarifelor și în mod gratuit. Șoferii vor putea, astfel, să aleagă cel mai bun preț la benzină și motorină. În baza inițiativei de transparentizare a acestui sector, autoritățile locale vor fi împuternicite să impună sancțiuni benzinăriilor care nu respectă noile norme.

Ministerul pentru Securitate Energetică a transmis că intenționează să încheie un contract cu un operator care să gestioneze datele și să dezvolte un comparator de prețuri, care să fie apoi pus la dispoziția publicului. 

Autoritatea pentru concurență și piețe a constatat, în urma unei investigații, că prețurile au crescut semnificativ din 2019, înainte de pandemie, pe fondul unei înțelegeri între liderii de pe piață. Conform autorității, în 2022, șoferii din Marea Britanie au plătit costuri suplimentare de aproximativ 900 de milioane de lire sterline, deoarece benzinăriile au menținut prețurile la combustibili, în ciuda scăderii prețurilor țițeiului.

Sursă: The Guardian

Foto: Supoj Buranaprapapong | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday