Datele colectate de grupul de cercetare IDC arată că în 2023 Apple a înregistrat o creștere de 3,7% a livrărilor de iPhone, fiind singurul producător de telefoane mobile al cărui număr de unități a fost în creștere. Apple a livrat 234,6 milioane de telefoane, în timp ce Samsung, care a fost liderul pieței în ultimii 12 ani, a livrat doar 226,6 milioane de telefoane. Deși Apple se situa pe primul loc în funcție de venituri și profit de mult timp, este pentru prima oară când ocupă această poziție și în funcție de numărul de telefoane livrate.

Performanța înregistrată de Apple a venit în cel mai slab an din ultimul deceniu pentru piața telefoanelor mobile, când livrările de dispozitive au scăzut cu 3,2%, la 1,17 miliarde de unități, potrivit IDC. În topul celor cinci producători de telefoane mobile, Apple și Samsung sunt urmate de Xiaomi, Oppo și Transsion. 

Samsung, care se pregătește să lanseze săptămâna aceasta modelul Galaxy S24, a raportat o scădere de 13,6% a livrărilor anul trecut. Pe măsură ce tehnologia evoluează, consumatorii tind să aleagă telefoane mai performante și mai scumpe, ceea ce reprezintă un avantaj pentru Apple. Directorul de cercetare al IDC a explicat că “succesul și rezistența continuă a Apple se datorează în mare parte popularității tot mai accentuate a dispozitivelor premium, care reprezintă acum peste 20% din piață, fiind alimentată de ofertele agresive de schimb și de planurile de finanțare fără dobândă“. 

Sursa: Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday