Turiștii au petrecut circa 2,92 de miliarde de nopți de cazare (însumat), în unitățile de pe teritoriul Uniunii Europene, în creștere cu 1,6% față de nivelul din 2019, ultimul an înainte de pandemia de coronavirus. Acest număr a făcut ca 2023 să fie un an-record pentru sectorul turismului, potrivit Eurostat.

În comparație cu 2022, numărul nopților petrecute de turiști în unitățile de cazare a crescut cu 171 de milioane (sau +6,3%). Defalcat, cele mai mari majorări au fost în Malta și Cipru (o creștere cu peste 20% pentru fiecare țară), apoi în România, Slovacia, Letonia, Bulgaria, Austria, Cehia, Portugalia și Grecia (o creștere cu peste 10% în fiecare țară). Luxemburg a fost singura țară în care numărul nopților de cazare a scăzut, din 2022 în 2023, cu -0,1%.

Biroul european de statistică notează că din cele 2,92 de miliarde de nopți de cazare, 46% au fost rezervate de către turiștii străini.

Date/Tabel: Eurostat

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday