“AS Roma poate confirma că José Mourinho și staff-ul său tehnic vor părăsi clubul cu efect imediat. Dorim să-i mulțumim lui José în numele tuturor celor de la AS Roma pentru pasiunea și eforturile sale de la sosirea sa la club. Vom avea întotdeauna amintiri frumoase despre mandatul său la Roma, dar credem că o schimbare imediată este în interesul clubului”, a transmis clubul printr-un comunicat de presă.

Decizia a fost luată după înfrângerea de duminică cu 1-3 în fața AC Milan și după eliminarea din Cupa Italiei de miercurea trecută, 0-1 cu rivalii de la Lazio. Roma a câștigat doar unul dintre ultimele cinci meciuri, cu Cremonese. În decembrie, AS Roma a pierdut cu Juventus (0-1) și cu Bologna (0-2). Echipa este pe locul 9 în clasament (29 de puncte), acesta fiind condus de Inter (51 de puncte).

Mourinho a devenit antrenorul AS Roma în 2021 și a condus clubul la primul trofeu din ultimii 14 ani, câștigând Conference League în 2022. De asemenea, a ajuns în finala Europa League sezonul trecut, dar clubul italian a pierdut la penalty-uri în fața celor de la Sevilla. Mai avea contract cu AS Roma până pe 30 iunie 2024.

Foto: AS Roma

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday