Tabloidul german Bild scrie că încăierarea dintre ofițeri și manifestanți a pornit de la un grup de persoane care a început să scandeze, din interiorul unei mașini dotate cu megafoane, mesaje antisemite, mai exact sloganul “De la râu și până la mare, Palestina va fi liberă” (“From the river to the sea, Palestine will be free”), iar poliția a decis să oprească marșul. Liderul mitingului i-a interzis mașinii să avanseze alături de manifestanți, moment în care mai mulți protestatari au început să atace polițiștii.

De asemenea, în videoclipurile postate pe rețelele de socializare, un grup de manifestanți strigă “Yemen, fă-ne mândri. Întoarceți înapoi încă o navă”. 

Potrivit presei germane, cel puțin 20 de ofițeri au fost răniți. De asemenea, există victime și în rândul manifestanților, dar nu a fost oferit un număr exact. Un purtător de cuvânt al poliției din Berlin a confirmat pentru Bild și că au fost arestate mai multe persoane.

Inițial, poliția germană a transmis că la eveniment au participat 3.000 de persoane. Manifestația era, de fapt, menită să comemoreze asasinarea bolșevicilor Rosa Luxemburg (de origine evreiască) și Karl Liebknecht, în urmă cu 105 ani și a fost programată de organizații de stânga, mai scrie presa germană. 

Sursa: Bild

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday