OpenAI a eliminat o interdicție legată de utilizarea tehnologiei sale în “scopuri militare și de război”, în urma unei actualizări neanunțate a politicii de utilizare, la 10 ianuarie. A introdus, în loc, prevederi generale care interzic, în continuare, utilizarea serviciilor OpenAI în scopuri rău intenționate, precum vătămarea altora, distrugerea proprietății sau dezvoltarea de arme, a declarat un purtător de cuvânt al OpenAI pentru Business Insider.

Compania urmărește să creeze un set de principii universale, care sunt ușor de reținut și de aplicat, în special în contextul în care instrumentele OpenAI sunt folosite la nivel global de către utilizatori obișnuiți, care pot acum să-și construiască propriile GPT-uri”, a menționat purtătorul de cuvânt. În aceeași zi, OpenAI a lansat “GPT Store”, unde utilizatorii pot achiziționa și distribui versiuni personalizate ale modelelor ChatGPT de inteligență artificială (numite sugestiv “GPT-uri”).  

Specialiștii în domeniu se declară îngrijorați de modificări, susținând că noile prevederi sunt mult prea vagi, în special în condițiile în care tehnologia AI este deja utilizată în scopuri militare în războiul din Gaza. Armata israeliană a declarat că a folosit inteligența artificială pentru a localiza și bombarda ținte de pe teritoriul palestinian.

Există speculații că noile schimbări ale politicii OpenAI ar putea face loc unor viitoare contracte cu armata SUA. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru Business Insider că unele aplicații din domeniul securității americane se aliniază cu misiunea companiei, ceea ce a dus, probabil, la noile modificări. 

OpenAI lucrează deja cu Defense Advanced Research Projects Agency, o agenție din cadrul Departamentului american de Apărare, “pentru dezvoltarea de noi instrumente de securitate cibernetică, folosite în software-uri de care depind infrastructura critică și industria”. 

Sursă alternativă: Business Insider

Foto: Dimarik16 | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday