Forțele armate ale Poloniei au postat pe contul de X un mesaj în care informează cetățenii “că a fost raportată o activitate sporită a aviației Federației Ruse, care este asociată cu intenția de a ataca teritoriul Ucrainei. Au fost demarate toate procedurile necesare pentru a asigura siguranța spațiului aerian polonez. Avertizăm că aeronavele poloneze și ale aliaților au fost ridicate de la sol, ceea ce poate duce la creșterea nivelului de zgomot, în special în partea de sud-est a țării”.

Ulterior, Comandamentul Operațional al Forțelor Armate Poloneze a transmis că aeronavele au revenit la sol și a dat asigurări că “Armata Poloniei monitorizează în mod constant situația pe teritoriul Ucrainei și rămâne în permanență pregătită să asigure siguranța spațiului aerian național”.

La finalul anului trecut, Ministerul Apărării din Polonia a anunțat că o rachetă de croazieră lansată de Rusia a traversat pentru trei minute spațiul aerian al Poloniei, după care s-a întors deasupra Ucrainei. Sâmbătă dimineața, rușii au lansat un atac cu rachete asupra Ucrainei, folosind 40 de rachete de diferite tipuri, potrivit Comandamentului Ucrainean. Spre deosebire de rachetele balistice, cele de croazieră sunt ghidate, la fel ca dronele, și își schimbă frecvent traiectoria în timpul zborului.

Surse: InterfaxUA, Tass

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday