Ministerul rus pentru Situații de Urgență a transmis că, în această dimineață, depozitele Wildberries (cel mai mare retailer online din Rusia, care operează și în Belarus, Kazakhstan, Armenia, Israel și Azerbaijan) din apropierea de orașul Sankt Petersburg au luat foc. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață inițială de aproximativ 50 de mii de metri pătrați, iar, conform autorităților rusești, intervin peste o sută de pompieri și 25 de autospeciale. Ulterior, departamentul de pompieri a transmis că incendiul s-a extins pe o suprafață de 70 de mii de metri pătrați.

Din primele informații, în depozite se află haine, iar presa rusă relatează că autoritățile iau în considerare incendierea intențională a locației. Pe rețelele de socializare au apărut relatări conform cărora, la momentul izbucnirii incendiului, în interiorul depozitelor se aflau o mie de persoane, care au fost evacuate.

De altfel, în mediul online circulau, cu o săptămână înainte, informații conform cărora sistemul de detecție al incendiilor s-a declanșat de mai multe ori în depozit, semnalând o alarmă care s-a dovedit a fi falsă. Din această cauză, intervenția pompierilor ruși a întârziat.

Sursa: Pravda, Tass

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday