Compania americană va suspenda cele mai multe dintre activitățile de producție la marea uzină din capitala Germaniei, în perioada 29 ianuarie – 11 februarie. Tesla invocă o lipsă de componente din cauza schimbării rutelor de transport maritim, pe fondul atacurilor rebelilor Houthi asupra navelor comerciale, în Marea Roșie. 

Producătorul de vehicule electrice este prima companie care recurge la suspendarea producției, din această cauză. Până acum, Geely, al doilea constructor de mașini din China, dar și Ikea au avertizat că ar putea recurge la această decizie. 

Rebelii Houthi, care controlează o bună parte din teritoriul Yemenului, și-au intensificat atacurile și acțiunile de hărțuire asupra navelor comerciale care traversează Marea Roșie, cu scopul declarat de a-și arăta sprijinul grupării Hamas. 

În ultimele trei săptămâni, marile companii de transport maritim au fost forțate să-și reconfigureze traseele, pentru a evita Marea Roșie și Canalul Suez, care este cea mai rapidă cale navigabilă între Europa și Asia. Rutele alternative înseamnă cel puțin zece zile în plus din Asia și până în nordul Europei și vin cu un cost de aproape un milion de dolari.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday