Lansată marți de cel mai important grup de companii americane din industria petrolului și gazelor, campania Lights on Energy are rolul de a “dezmembra amenințările politice” la adresa sectorului, a declarat directorul general al American Petroleum Institute, Mike Sommers, într-un interviu acordat CNN. Pe site-ul dedicat, a fost postat mesajul: “Gazele naturale și petrolul din SUA joacă un rol-cheie în aprovizionarea lumii cu energie mai curată și mai fiabilă”.

Nu spunem că putem să renunțăm de mâine la combustibilii fosili. Dar industria încearcă să extindă sistemul, să extindă conductele și să facă economia și viețile noastre dependende de combustibilii fosili, chiar dacă energia verde avansează într-un ritm rapid, a declarat Mike Sommers.

Inițiativa are loc în contextul în care SUA a produs în luna noiembrie o cantitate record de petrol, 13,2 milioane de barili pe zi. Lobbyștii mai fac referire la războiul din Gaza, pentru a arăta că aprovizionarea globală cu petrol și gaze este amenință, tot cu scopul de a promova creșterea producției în SUA, spun ONG-urile pentru mediu.

Ne îndreptăm deja în direcția greșită în ceea ce privește combustibilii fosili. Ei (producătorii și furnizorii) vor să ne împingă să continuăm să avansăm pe calea greșită”, a transmis Timmons Roberts, profesor de mediu și sociologie la Universitatea Brown, din statul Rhode Island (SUA). Acesta a mai atras atenția asupra faptului că noua campanie publicitară (în special videoclipul) este presărată cu “mesaje care promovează întârzierea acțiunilor de combatere a schimbărilor climatice”.

Alți experți spun că videoclipul face referire la “fiabilitatea” energiei produse prin arderea gazelor, în ciuda unor defecțiuni ale sistemului în timpul unor situații naturale extreme, precum furtunile din iernile lui 2021 și 2022.

Sursa: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday