Magazinul GPT a fost lansat cu o întârziere de câteva luni, însă are potențialul de a dezvolta ecosistemul de inteligență artificială al OpenAI dincolo de ceea ce compania pune la dispoziția clienților. OpenAI a transmis că va evidenția săptămânal, în cadrul platformei, boții utilizați pe scară largă. Totuși, utilizatorii care folosesc doar varianta ChatGPT, gratuită, nu vor avea acces deocamdată la magazin.

Open AI a anunțat programul GPT Builder în luna noiembrie, iar de atunci a transmis că peste trei milioane de boți au fost creați de utilizatori, pentru anumite funcții specifice. 

Magazinul GPT le permite utilizatorilor care au dezvoltat propriul chatbot să îl partajeze pentru a fi folosit de alți utilizatori. Deocamdată, aceștia sunt gratuiți, dar în curând compania le va permite celor care pun instrumente în magazin să încaseze un abonament sau o plată unică pentru utilizare. OpenAI a spus că creatorii GPT vor fi plătiți în funcție de implicarea de care dau dovadă, fără a oferi alte detalii. Dar numai cei care au un abonament plătit la OpenAI pot să dezvolte propriul chatbot și să îi utilizeze pe cei făcuți de alții.

Magazinul GPT este fi disponibil pentru utilizatorii ChatGPT Plus și utilizatorii Enterprise, dar și pentru abonații Team. Acesta din urmă este un nou tip de pachet plătit destinată echipelor mici de aproximativ 150 de persoane. La fel ca ChatGPT Enterprise, ChatGPT Team oferă acces la funcția GPT-4, DALL-E 3 și OpenAI de analiză avansată a datelor și control asupra acestora. 

OpenAI a asigurat că datele și conversațiile folosite de utilizatorii Team nu vor fi folosite pentru a antrena niciunul dintre modelele sale. 

Sursa: The Verge

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday