În timpul unei ședințe cu angajații la fabrica din Washington unde sunt asamblate avioane Boeing 737, directorul general al companiei, Dave Calhoun, a declarat că “Vom aborda această problemă, în primul rând, recunoscându-ne greșeala. O vom aborda 100% cu transparență totală la fiecare pas”

În urmă cu câteva zile, un avion Boeing 737 Max 9 al Alaska Airlines a fost forțat să se întoarcă în Portland, Oregon, la doar 35 de minute după decolare, deoarece una dintre ușile acestuia s-a desprins în timpul zborului, cu tot cu partea de fuselaj. La acel moment, la bord se aflau 177 de pasageri. Administrația Federală de Aviație a cerut atunci blocarea temporară la sol a 171 de avioane Boeing 737 Max 9 pentru investigații.

Calhoun a mai subliniat, de asemenea, înaintea ședinței, “atenția și angajamentul față de siguranță, calitate, integritate și transparență”. Totuși, un fost membru al Congresului american, care a condus o investigație amplă privind problemele anterioare ale avioanelor Boeing, a acuzat compania că s-a bazat pe “componente de proastă calitate din partea subcontractantului său Spirit pentru că sunt mai ieftine”.

Boeing nu a finalizat setul de instrucțiuni primit de la Administrația Federală a Aviației, iar astfel inspecțiile avioanelor Max 9, blocate la sol, nu au putut fi începute. “Continuăm să fim în strânsă legătură cu clienții noștri și cu FAA în ceea ce privește inspecțiile necesare. Ca parte a procesului, facem actualizări pe baza feedback-ului și a cerințelor lor”, a argumentat Boeing întârzierea.

Atât Alaska Airlines, cât și United Airlines, două dintre companiile care folosesc acest tip de aeronavă, au raportat că au găsit șuruburi slăbite și alte elemente de feronerie în alte avioane, ceea ce sugerează că problemele ușilor nu se limitează la un singur avion.

Surse alternative: The Guardian, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday