După ce informația că secretarul Apărării a fost internat la terapie intensivă, fără a anunța în prealabil, a apărut în spațiul public, acesta a fost supus unui val de critici. Casa Albă și chiar adjunctul lui Austin au aflat despre internare după trei zile. Lloyd Austin (70 de ani) și-a cerut scuze în mod public, pentru că nu a emis o informare în mod corespunzător. 

Acum, Pentagonul a spus că secretarul Apărării este încă internat, fiind în proces de recuperare, iar starea lui de sănătate este bună. Centrul medical militar Walter Reed a oferit un prognostic optimist, dar a atenționat că recuperarea ar putea dura ceva timp: “Infecția a dispărut. El continuă să facă progrese și anticipăm o recuperare completă, deși aceasta poate fi un proces lent. Pe parcursul internării, secretarul Apărării nu și-a pierdut niciodată conștiința și nu a fost supus anesteziei generale”.

Centrul medical a explicat că Austin a suferit complicații în urma intervenției chirurgicale pentru cancerul de prostată, din 22 decembrie, având inclusiv greață și dureri abdominale, la șold și la picioare. Pe 1 ianuarie, oficialul a fost, din nou, internat, fiindu-i descoperită infecția urinară.

Surse: BBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday