Modificările apar deocamdată doar pe site-ul Tesla din SUA, unde modelul Y Performance are acum o autonomie de 458 km, în scădere de la 487 km, în timp ce modelul Y Long Range a fost redus de la 531 km, la o autonomie declarată de 498 km.

O versiune a modelului sport S Plaid are acum o autonomie estimată de 578 km, față de 637 km (-59 km), anterior, iar modelul X Plaid a fost redus la 524 km, de la 536 km.

Compania lui Elon Musk nu a oferit nicio explicație, dar în octombrie ea a informat că Departamentul de Justiție al SUA i-a trimis oficial citații pentru oferirea unor date tehnice, după ce o anchetă Reuters a arătat anul trecut că mașinile Tesla folosesc un algoritm de estimare a autonomiei care “exagerează” estimarea privind distaná pe care o parcurce autovehiculul cu o singură încărcare. Proprietarii de mașini Tesla au deschis procese în SUA pentru publicitate falsă.

Săptămâna trecută, compania chineză BYD a anunțat rezultate potrivit cărora a depășit Tesla ca cel mai bine vândut producător de mașini electrice din lume, pe ultimul trimestru din 2023.

Sursă: The Telegraph

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday