Bombardierul B1-Lancer, care aparținea bazei Ellsworth Air Force Base din Dakota de Sud, s-a prăbușit în timp ce încerca să aterizeze. La momentul accidentului, acesta se afla într-o misiune de antrenament. “La bord se aflau patru membri ai echipajului, cu toții reușind să se catapulteze în siguranță”, au precizat reprezentanții bazei militare. Vizibilitatea era slabă, cu ceață, nori aflați la joasă altitudine și temperaturi de îngheț, potrivit echipamentelor care monitorizează condițiile meteo de pe pistă.

B-1 este un bombardier supersonic convențional care a intrat în serviciu pentru prima dată în anii ’80. Acesta a fost folosit pentru a spori prezența bombardierelor americane în regiunea Asia-Pacific și pentru a efectua misiuni în Afganistan. Nu este capabil să transporte încărcătură nucleară. Deși inițial au fost construite 100 de unități, mai puțin de 60 au rămas în serviciu la baza Ellsworth din Dakota de Sud și la una din Texas.

Sursă alternativă: AP

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday