Conform unor surse din poliția irakiană, citate de Reuters, cel puțin patru luptători au fost uciși și alți șase răniți, într-un atac cu dronă asupra unui cartier general al miliției susținute de Iran, în estul Bagdadului.

Associated Press scrie că în atac a fost ucis un comandat de rang înalt. Forța de Mobilizare Populară – o coaliție de miliții care se află în mod oficial sub controlul armatei irakiene – a anunțat într-o declarație că șeful adjunct al operațiunilor din Bagdad, Mushtaq Taleb al-Saidi, sau ”Abu Taqwa”, a fost ucis ”ca un rezultat al agresiunii brutale americane”.

Surse din poliție și martori oculari au confirmat că cel puțin două rachete au lovit interiorul unei clădiri folosite de miliția irakiană al-Nujaba’a, parte a Forței de Mobilizare Populară. Un purtător de cuvânt al grupării a confirmat că numărul morților a crescut la patru după ce un luptător a murit din cauza rănilor.

Purtătorul de cuvânt al armatei irakiene a declarat că Armata Irakiană ”consideră Forțele Coaliției Internaționale responsabile pentru acest atac neprovocat asupra unui organism de securitate irakian care operează în conformitate cu competențele care i-au fost acordate de Comandantul șef al Forțelor Armate”. SUA nu au comentat momentat informația.

AP notează faptul că atacul de astăzi vine pe fondul tensiunilor regionale în creștere, alimentate de războiul Israel-Hamas și temerilor că acesta s-ar putea răspândi în țările învecinate, și ale unor cereri în creștere ale oficialilor irakieni ca Forțele Coaliției conduse de SUA să părăsească țara.

Surse: AP, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday