Update 16:40: Două explozii cauzate de “atacuri teroriste” au ucis peste 100 de persoane, potrivit televiziunii iraniene de stat, citată de Reuters. Alte zeci de persoane sunt rănite.

Update ora 15:30: Numărul victimelor atacurilor continuă să crească. Cel mai recent bilanț indică cel puțin 70 de morți peste 170 de răniți, potrivit BBC.

Update ora 15:00: Bilanțul victimelor în urma celor două atacuri la ceremonia de comemorare a crescut. Televiziunea de stat Irib anunță că 50 de persoane au murit și alte 60 sunt rănite.

Știrea în formă inițială: Două explozii au avut loc în apropiere de locul în care este înmormântat fostul comandant iranian Qassem Soleimani. Televiziunea de stat din Iran anunță că cel puțin 20 de persoane au fost ucise, iar alte zeci rănite.

Exploziile au avut loc la un interval de 15 minute una de cealaltă, în afara cimitirului din provincia Kerman, din centrul țării. Un post de știri semioficial iranian a anunțat că ”mai multe canistre cu benzină au explodat pe drumul care duce la cimitir, iar autoritățile competente monitorizează situația”. Nu este clar dacă este un atac terorist.

Mulțimea se adunase la mormântul fostului comandant iranian Qassem Soleimani din Corpul Gărzii Revoluționare Islamice, pentru a comemora patru ani de la uciderea acestuia de către SUA, în 2020, într-un atac cu drone.

Surse: Reuters, Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday