Update ora 13:45: Poliția a confirmat că o aeronavă a Gărzii de Coastă s-a ciocnit cu un avion de pasageri, pe aeroportul Haneda din Tokyo. În urma coliziunii, cinci persoane, din cele șase aflate în aeronava militară, au murit, relatează The Guardian. Pasagerii și echipajul zborului comercial Japan Airlines au fost evacuați în siguranță.

Avionul Gărzii de Coastă desfășura o misiune umanitară ca urmare a cutremurului de ieri, și transporta provizii către aeroportul Niigata.

Știrea în forma inițială: Un avion de pasageri a luat foc, înainte de aterizarea pe un aeroport din Tokyo. Garda de Coastă anchetează o posibilă ciocnire cu una din aeronavele sale. Pasagerii și echipajul au fost evacuați.

Postul de televiziune NHK a prezentat imaginile cu avionul companiei Japan Airlines, cuprins de flăcări, în timp ce rula pe pista aeroportului Haneda din capitala Japoniei. Flăcările ieșeau inclusiv pe ferestrele avionului.

Conform companiei Japan Airlines, care deține avionul de călători, cei 379 de pasageri și membri de echipaj au fost evacuați. Garda de Coastă a anunțat că investighează posibilitatea ca una din aeronavele sale să se fi ciocnit cu avionul de pasageri.

Știrea se actualizează

Surse: Reuters, BBC

Foto: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday