Eurostar, care operează mai multe trenuri care leagă orașele europene, a transmis sâmbătă seară că circulația a fost reluată, dar “Vor exista unele restricții de viteză care pot duce la întârzieri și este de așteptat ca stațiile să fie foarte aglomerate“.

Sâmbătă, inundațiile tunelului au oprit traficul feroviar internațional dintre Londra și continentul european, perturbând călătoriile de Anul Nou pentru mii de pasageri. Nu este clar încă ce a provocat inundațiile din tunelurile aflate sub râul Tamisa, lângă Ebbsfleet, la est de Londra, dar autoritățile suspectează că o alarmă de incendiu nu a funcționat corespunzător și s-a declanșat accidental.

Este a doua oară în 10 zile în care se produce o întrerupere majoră a serviciilor Eurostar, după o grevă spontană a lucrătorilor francezi care au oprit trenurile înainte de Crăciun.

Met Office a avertizat că furtunile puternice și aversele abundente pot duce la perturbări ale traficului în toată țara. Serviciile feroviare din sud-est au fost, de asemenea, perturbate de inundații, iar compania care operează trenurile a transmis că problemele ar putea persista duminică între St. Pancras și Ashford. Compania Thameslink prezice o “perturbare majoră” a circulației până la primele ore ale zilei de 1 ianuarie, din cauza lipsei de personal. Cele mai afectate vor fi liniile care leagă Londra de Bedford, Brighton și Three Bridges. În Scoția, ScotRail a transmis că se așteaptă la întreruperi, inclusiv restricții de viteză, din cauza vremii nefavorabile.

Surse alternative: Sky News, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday