Adrian Dragoș Iorga este acuzat de luare de mită (două fapte, ambele în formă continuată) și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (două fapte).

Concret, explică procurorii, în calitate de director al Organismului Intermediar Regional pentru Programe Europene Capital Uman – Regiunea București-Ilfov (instituție aflată în subordinea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene), la începutul anului 2021, Adrian Iorga a “ajutat” două persoane să se angajeze în instituția pe care o conducea. Le-a oferit subiectele și răspunsurile de la examen, iar în schimb, cele două persoane angajate au fost de acord să-i ofere acestuia câte 1.500 de lei lunar din salariu.

Astfel, conform “înțelegerii”, în perioada martie 2021 – octombrie 2023, Adrian Iorga a primit de la cele două persoane suma totală de 75.600 lei, arată DNA. “S-a mai solicitat instanței de judecată să dispună confiscarea extinsă asupra sumelor de 10.000 dolari, 11.000 euro, 174.600 lei, cât și a cantității de 62,5 g lingouri din metal galben, ce pare a fi aur, ridicate de la inculpatul Iorga Dragoș Adrian”, conchid procurorii.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday