Numărul morților în urma atacurilor de weekend din statul Plateau din centrul Nigeriei a crescut la 113, a declarat luni un oficial local, citat de CNN. Este cel mai grav incident din Plateau din luna mai, când peste 100 de oameni au fost uciși în conflictele între fermieri și păstori.

Atacurile au fost bine coordonate. Puțin sub 20 de comunități diferite au fost atacate de bandiți. Am recuperat 113 cadavre din acele comunități. Am recuperat peste 300 de răniți”, a declarat un oficial nigerian, care nu a spus cine este responsabil pentru atacuri.

Plateau este un stat divers din punct de vedere etnic și religios, cunoscut sub numele de Centura de Mijloc a Nigeriei, unde conflictele între comunități au provocat sute de decese în ultimii ani. De cele mai multe ori conflictele au loc între păstorii musulmani și fermierii în principal creștini, pe pâmânturi. Schimbările climatice și extinderea agriculturii sunt unii dintre factorii care au cauzat înmulțirea conflictelor în ultimii ani.

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday