După o vizită efectuată în Fâșia Gaza luni dimineață, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că operațiunile militare ale IDF din zonă nu sunt “nici pe departe încheiate”. Netanyahu a transmis: “Cu toții mi-au cerut un singur lucru: să nu ne oprim și să continuăm până la sfârșit. Așa că nu ne oprim, continuăm să luptăm și vom aprofunda luptele în zilele următoare. Va fi o luptă lungă și nu este aproape de final”.

Premierul a invocat necesitatea presiunii armate pentru eliberarea ostaticilor, deoarece aceasta s-a dovedit să aibă succes anterior, când Hamas a eliberat un număr semnificativ de prizonieri. Netanyahul a promis, de asemenea, că gruparea Hamas va fi “distrusă”, iar ostaticii israelieni vor fi returnați. 

Potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, de la începutul războiului, pe 7 octombrie, și până acum, aproximativ 20.674 de palestinieni au fost uciși, majoritatea fiind femei și copii. Între timp, atacurile israeliene continuă în mai multe zone din Fâșia Gaza, după ce ambele părți au refuzat o nouă încetare temporară a focului. 

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday