Informațiile publicate de autoritățile de securitate sunt vagi și se referă la indicii privind iminența mai multor atacuri, planificate de o organizație islamistă de Crăciun sau de Revelion. Potrivit publicației germane Bild, printre ținte s-ar putea număra biserici și catedrale care oficiază slujbe de Crăciun, la Köln, Viena și Madrid. Forțele speciale au operat arestări, sâmbătă seara, atât în Austria cât și în Germania. Vineri seara, și poliția franceză a arestat cinci suspecți.

La Köln, Catedrala a fost verificată, timp de mai multe ore, sâmbătă seara, cu câini antrenați să găsească explozibili, iar un purtător de cuvânt al poliției a declarat că vor fi luate “măsuri speciale de protecție”, incluzând verificarea celor care vor intra în catedrală pentru slujba de Crăciun. Poliția le-a cerut acestora să nu vină la ceremonie cu niciun fel de genți, plase sau bagaje.

Măsuri similare au fost luate la Catedrala Sf. Ștefan din Viena. “Vor fi sporite măsurile de precauție ale poliției în perioada sărbătorilor de Crăciun. Sunt desfășurați agenți, în civil și în uniformă, cu echipamente speciale și arme la vedere. Atenția poliției se concentrează în primul rând asupra bisericilor și evenimentelor religioase, dar și asupra piețelor de Crăciun. Măsurile sunt luate după caz și pot include și controale de acces dacă este necesar. Vizitatorii la evenimente și slujbele bisericești sunt rugați să aducă un act de identitate cu fotografie și să vină mai din timp, pentru efectuarea verificărilor”, a cerut poliția austriacă.

Potrivit informațiilor BILD, autoritățile din Austria au reținut mai mulți cetățeni din Tadjikistan, suspectați că fac parte din filiala afgană a Statului Islamic.

Sursa: Bild

Foto arhivă: VVShots | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday