UPDATE 2: Poliția cehă precizează că atacatorul este un student de 24 de ani de la Universitatea Carolină, aflată în centrul capitalei Praga. De asemenea, transmite că bilanțul a urcat la cel puțin 15 morți și 24 de răniți, dar că este posibil ca acesta să fie actualizat în orele următoare.

“Atacul a fost unul premeditat și violent. A fost inspirat de atacuri armate similare din alte țări”, a completat șeful poliției. Ministrul ceh de Interne a menționat că “nu există niciun indiciu că atacul ar avea vreo legătură cu terorismul internațional”. Și Poliția a menționat că “în acest moment, nu avem informații că autorul ar avea legătură cu vreo organizație teroristă”, adăugând și că tatăl atacatorului a fost găsit decedat în cursul zilei de astăzi, fără a detalia.

UPDATE: Sunt 11 morți, inclusiv atacatorul, și 9 răniți grav, 5-6 răniți moderat și 10 răniți ușor. Bilanțul se mai poate schimba”, transmit serviciile de urgență din Praga. În paralel, poliția anunță că universitatea din centrul orașului este încă evacuată, iar mai mulți studenți încă se află în clădire. De asemenea, numeroși studenți au fost văzuți pe acoperișul universității în momentul atacului, încercând să se ascundă.

Nu este clar dacă atacatorul s-a sinucis sau a fost ucis de polițiști. Conform presei din Cehia, acesta a folosit o armă cu lunetă și a tras de la un balcon al universității.

Știrea în forma inițială: 

Cehia. Atac armat în centrul orașului Praga. Poliția anunță că sunt “mai mulți morți și zeci de răniți”, fără a detalia, și precizează că atacatorul “a fost eliminat”. Natura incidentului este necunoscută.

Atacul a avut loc în zona Facultății de Arte a Universității Caroline, situată în Piața Jan Palach din Praga. Poliția sfătuiește cetățenii să evite zona, unde accesul a fost restricționat. Poliția mai informează că se înregistrează victime, morți și răniți, dar nu a oferit mai multe detalii.

Momentan, la fața locului are loc o intervenție a poliției, întreaga piață Jan Palach și împrejurimile sunt complet închise. Atacatorul a fost eliminat! Întreaga clădire este în prezent evacuată, sunt mai mulți morți și zeci de răniți”, precizează poliția pe Twitter.

Universitatea Charles este situată în orașul vechi din Praga, la aproximativ 500 de metri de Podul Charles, o zonă foarte frecventată de turiști.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday