Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări privind starea vremii pentru acest weekend.

  • Cod Galben de vânt puternic, în intervalul 21 decembrie, ora 22 – 22 decembrie, ora 12, cea mai mare parte a Crișanei și nord-vestul Transilvaniei. Începând din această seară, se vor înregistra intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Crișanei și nord-vestul Transilvaniei, cu viteze la rafală în general de 55-60 km/h. În Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în Carpații Orientali va ninge viscolit, cu viteza vântului la rafală de 80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, de peste 90-100 km/h.

  • Cod Galben de intensificări ale vântului în toată țara, viscol și ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania, în intervalul 22 decembrie, ora 12 – 24 decembrie, ora 10. La munte vor fi rafale de 90-100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei, al Munteniei și local în Dobrogea, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă viteza vântului va atinge 65-70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55-60 km/h. În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (25-30 l/mp și peste 40-50 l/mp în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. Din noaptea de vineri spre sâmbătă (22/23 decembrie) în Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă. Pe arii restrânse, ninsori slabe viscolite vor fi și în Moldova, în Crișana și în Banat.
  • Cod portocaliu de viscol puternic în zona montană înaltă (în general la peste 1500 m), în intervalul 22 decembrie, ora 18 – 24 decembrie, ora 10. În zona montantă înaltă (în general la peste 1500m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110-120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday