Defecțiunea acoperă o gamă de vehicule ale producătorului japonez, produse din 2020 până în 2022, și include modelele Toyota Avalon, Camry, Corolla, RAV4, Highlander și Sienna Hybrid, respectiv Lexus ES250, ES300H, ES350, RX350. Potrivit Toyota, senzorii care asigură că airbagurile se declanșează în funcție de greutatea pasagerului (OCS) de lângă șofer nu funcționează așa cum au fost proiectați.

Vehiculele rechemate au probleme la senzori care s-ar putea scurtcircuita, determinând ca sistemul airbag să nu determine greutatea corectă a ocupantului și să nu se declanșeze în anumite tipuri de accidente.

La modelele de mașini mai vechi, airbagurile se declanșează în același mod pentru toți ocupanții mașinii. Acest lucru ar provoca răni grave și, în cazuri rare, chiar moartea copiilor, adulților mici și a pasagerilor fără centuri.

Toyota și Lexus au transmis că vor inspecta senzorii OCS și îi vor înlocui, dacă este necesar, fără costuri pentru proprietari.

Este a treia rechemare majoră pentru Toyota în ultimele luni. În iulie 2022, a sesizat o defecțiune pentru 3.500 de vehicule RAV4 din SUA, din cauza potențialei interferențe între părțile interne, care ar putea determina senzorul OCS să detecteze incorect ocupantul. În octombrie, peste 700.000 de SUV-uri Toyota Highlander au fost rechemate în service, din cauza unei greșeli de proiectare a capacului barei de protecție față, care se putea desprinde în mers.

Surse alternative: Sky News, The Guardian

Foto: Patricioj | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday