Presa americană relatează că discuțiile dintre directorii celor două mari companii sunt în fază incipientă, însă există șanse ca acordul să fie încheiat. Valoarea cumulată a celor două mari studiouri de producție de la Hollywood depășește 38 de miliarde de dolari, iar o fuziune ar aduce în același concern CBS (inclusiv CBS News) cu Discovery, HBO și CNN.

Cele două companii au și ele platforme de streaming – Paramount Plus și Max (fostul HBO Max), însă acestea nu au reușit să țină pasul cu concurența făcută de Netflix, Disney Plus, Amazon Video și Apple TV. 

Pentru a-și recupera pierderile, acumulate în urma investițiilor în streaming, comentează BBC, Warner Bros Discovery și Paramount ar trebui să se orienteze mai întâi către o reducere substanțială a costurilor. Paramount are un nivelul mare de îndatorare, acumulat în ultimii ani, dar Warner Bros are o poziție financiară ceva mai bună, ca urmare a unor fuziuni anterioare.

Anul trecut, unitatea WarnerMedia de la AT&T și Discovery au fuzionat pentru a deveni Warner Bros Discovery, cu un portofoliu care includea Discovery Channel, Warner Bros, Entertainment, CNN, HBO, Cartoon Network.

Sursă alternativă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday