Atacul asupra Insomniac Games, deținut de Sony, a început încă de săptămâna trecută, când gruparea Rhysida, a anunțat că a sustras peste 1,3 milioane de fișiere. Membrii grupării au cerut apoi, pentru a nu scurge datele furate pe internet, două milioane de dolari studioului, termenul limită pe care atacatorii l-au dat pentru plata sumei fiind astăzi.

Pe parcursul perioadei, însă, hackerii au publicat filmări, fotografii și detalii despre viitoarele lansări ale studioului, inclusiv despre Wolverine, un joc video programat să fie lansat în 2025. De altfel, conform documentelor consultate de BBC, fișierele furate includ și date personale ale angajaților, e-mailuri interne ale studioului și capturi de ecran din conversațiile angajaților.

Anunțul inițial de răscumpărare al Rhysida permitea oricui să liciteze pentru date, nu numai studioului de jocuri video. Gruparea de hackeri a declarat că orice date nevândute au fost publicate și că 98% dintre acestea sunt disponibile publicului. Gruparea Rhysida a menționat, de asemenea, că atacul de tip ransomware a fost motivat doar de bani și că tot ea s-a aflat și în spatele unui atac similar asupra Bibliotecii Britanice, de luna trecută.

Atacul este cea mai recentă scurgere de informații de la un studio de jocuri, după ce, anul trecut, au apărut detalii online despre GTA VI al Rockstar Games, care a fost lansat abia anul acesta. Atacul asupra Rockstar Games a fost revendicat de un alt grup, care a vizat, de asemenea, și Uber și producătorul de plăci video Nvidia.

Insomniac publicase, până acum, puține detalii oficiale despre jocul Wolverine, fiind dezvăluit doar un teaser al acestuia în 2021 și confirmat faptul că va avea un ton “mai matur” față de jocurile Spider-Man.

Surse alternative: BBC, Yahoo News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday