Autorul american Demetrious Polychron a publicat ceea ce el a descris drept continuarea “perfectă” pentru Stăpânul Inelelor în 2022 – cartea intitulată “Frăția Regelui” (The Fellowship of the King). În aprilie 2023, Polychron a dat în judecată deținătorii drepturilor de autor ai lui J.R.R. Tolkien (autorul Stăpânului Inelelor) precum și studiourile Amazon, care au produs serialul “Inelele Puterii” (Rings of Power). Dar acțiunea a fost respinsă, instanța stabilind că, din contră, lucrarea lui Polychron a încălcat de fapt drepturile de autor ale prequel-ului Amazon, care fusese lansat în septembrie 2022.

Ulterior, Tolkien Estate, entitatea care deține drepturile de autor pentru toate cărțile autorului britanic J.R. R. Tolkien, a intentat un proces separat împotriva lui Polychron, și a obținut acum în instanță o ordonanță judecătorească ce dispune oprirea comercializării cărții “Frăția Regelui” și distrugerea întregului tiraj. Instanța i-a interzis lui Polychron să mai scrie și să publice continuări inspirate din operele lui Tolkien.

Surse alternative: BBC, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday