Potrivit unui document emis de Biroul Doctrinar al Vaticanului, binecuvântările pot fi acordate cuplurilor necăsătorite sau cuplurilor de același sex, dar fără vreo ceremonie sau ritual care să lase impresia unei căsătorii: “Doctrina cu privire la căsătorie nu se schimbă, iar binecuvântarea nu semnifică aprobarea uniunii”, se mai arată în document. Preoții vor fi cei care vor decide, de la caz la caz, cine primește binecuvântarea și “nu ar trebui să împiedice sau să interzică apropierea Bisericii de oameni în orice situație în care aceștia ar putea căuta ajutorul lui Dumnezeu”.

Totuși, The Guardian scrie că este o schimbare semnificativă de poziție pentru Biserica Catolică. Cu doar doi ani în urmă, Vaticanul arăta că preoții nu pot binecuvânta cuplurile de același sex întrucât Dumnezeu nu poate binecuvânta păcatul.

În octombrie, Papa Francisc a făcut referire la această schimbare, într-o scrisoare adresată unor cardinali conservatori. Dacă atunci, Suveranul Pontif a dat un răspuns nuanțat, documentul de astăzi se referă la situații specifice.

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday