Capitala chineză, unde astfel de incidente sunt rare, a fost lovită de furtunile de zăpadă în ultimele zile, iar traficul a fost dat peste cap în tot orașul. Potrivit agențiilor chineze de presă, investigațiile preliminare arată că din cauza șinelor alunecoase, pe care s-a depus zăpadă, sistemul de frânare de urgență s-a activat automat la trenul aflat în față. Astfel, trenul din spate, aflat pe o porțiune în coborâre, nu a reușit să frâneze la timp, ceea ce a dus la coliziunea cu trenul din față. Incidentul a avut loc joi seară, la o oră de vârf, în care metroul din Beijing era aglomerat.

Un total de 515 persoane au fost trimise la spital pentru examinare, dintre care 102 pentru fracturi, dar nu a fost înregistrat niciun deces. Vineri dimineață, mare parte a persoanelor implicate în accident au fost externate.

Zăpada neobișnuit de abundentă care a început să cadă miercuri a determinat suspendarea unor curse feroviare și închiderea școlilor în Beijing. Temperaturile vor scădea și până la -11 grade Celsius în următoarele nopți.

Surse alternative: AP, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday