Casa de licitații Sotheby’s estima că cele șase tricouri purtate de căpitanul naționalei Argentinei în Qatar, inclusiv în timpul finalei împotriva Franței, se vor vinde cu cel puțin 10 milioane de dolari. Argentina a învins Franța la loviturile de departajare în finala Cupei Mondiale. După 120 de minute, scorul a fost 3-3, iar Messi a marcat două goluri.

Prețul final pentru tricouri, fiecare purtat în prima repriză a unuia dintre meciurile Argentinei la FIFA 2022, este cel mai mare pentru un articol sportiv din acest an, dar nu reprezintă un record absolut.

Recordul actual pentru un articol sportiv scos la licitație aparține tricoului lui Michael Jordan purtat în finala NBA din 1998, care a fost vândut cu 10,1 milioane de dolari în septembrie 2022. La categoria fotbal, recordul actual de 9,3 milioane de dolari aparține tricoului purtat de Diego Maradona în timpul victoriei din sferturile de finală din 1986 asupra Angliei, vândut tot anul trecut.

Surse alternative: AP, Sky News

Foto: Sotheby’s

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday