Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunță identificarea unui crater de 1,5 metri adâncime, ca urmare a prăbușirii unei drone folosite în atacul asupra porturilor ucrainene de la Dunăre. Craterul s-a format într-o zonă nelocuită, la patru kilometri în amonte de localitatea Grindu din județul Tulcea: “Au fost luate măsuri de securizare a zonei și au fost notificate structurile competente pentru ridicarea probelor și desfășurarea investigațiilor, conform procedurilor”.

Noaptea trecută, Rusia a lansat un atac cu drone asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, iar autoritățile române au trimis mesaje de avertizare prin sistemul Ro-Alert, la ora 22:45, către localnicii din mai multe localități din județele Galați și Tulcea, aflate aproape de granița cu Ucraina. În context, au fost ridicate aeronavele F-16 și Eurofighter Typhoon de la bazele Fetești și Mihail Kogălniceanu, pentru misiuni de supraveghere a spațiului aerian.

Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar. Forțele MApN vor continua misiunile de monitorizare a spațiului aerian și de cercetare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situații”, conform comunicatului MApN.

Este al cincilea incident de acest gen și primul din ultimele două luni. Ultima dată, Ministerul Apărării a anunțat că a descoperit un crater de dronă pe 12 octombrie, în localitatea Plauru din județul Tulcea.  Celelalte trei incidente s-au înregistrat în septembrie.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday