Agenția de apărare cibernetică a Ucrainei a transmis că atacul cibernetic de ieri, care a afectat Kyivstar, cel mai mare operator de rețea de telefonie mobilă din țară, a fost revendicat de gruparea de hackeri Solntsepyok, afiliată GRU. Revendicarea a fost făcută într-o postare pe Telegram, însoțită de capturi de ecran care par să arate cum au fost accesate serverele Kyivstar. Solntsepyok pretinde că a distrus peste 10.000 de computere și 4.000 de servere, inclusiv sistemele de stocare în cloud și de backup.

Serviciul de Stat al Protectoratului de Informații și Comunicații Speciale din Ucraina a transmis că incidentul este investigat și că “Responsabilitatea pentru atacul cibernetic a fost asumată de unul dintre grupurile ruse, ale căror activități sunt asociate cu direcția principală a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse. Acest lucru confirmă încă o dată utilizarea de către Rusia a spațiului cibernetic ca unul dintre domeniile războiului împotriva Ucrainei“.

Sursă: Reuters

Foto: Famveldman | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday