În prima fază, Ministerul de Finanțe a publicat un proiect de ordonanță de urgență care prevedea creșterea salariilor profesorilor și personalului didactic auxiliar precum și ale personalului nedidactic cu doar 8%, de la 1 ianuarie, comparativ cu 13% cât era anunțat inițial.

Ulterior, la câteva zeci de minute după ce presa a transmis informația, Ministerul de Finanțe a revenit și a publicat un alt document care prevede o creștere de 13%. Într-o intervenție telefonică la Digi24, Marcel Boloș și-a cerut scuze pentru confuzie și a precizat că eroarea a fost rectificată.

În legătură cu Proiectul Ordonanță de urgență privind unele măsuri fiscal bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, pentru modificarea și completarea unor acte normative precum și pentru prorogarea unor termene, publicat în consultare pe site-ul Ministerului Finanțelor în cursul acestei zile, vă aducem la cunoștință că a survenit o eroare materială în conținutul acestuia. Conform informațiilor corectate, salariile profesorilor vor crește cu 13% de la 1 ianuarie 2024. Eroarea a fost identificată și corectată în cel mai scurt timp posibil. Ne cerem scuze pentru orice confuzie pe care această situație a putut-o cauza. Versiunea corectă a ordonanței de urgență este acum disponibilă pe site-ul oficial al Ministerului Finanțelor”, a spus ministrul de Finanțe.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday