Compania care dezvoltă inteligență artificială a anunțat că analizează situațiile semnalate de utilizatorii ChatGPT, care refuză să mai răspundă cererilor, sugerându-le chiar să-și rezolve problemele singuri sau pur și simplu refuzând categoric să participe.

Nu am mai actualizat modelul din 11 noiembrie, iar acest lucru cu siguranță nu este intenționat. Comportamentul modelului poate fi imprevizibil și căutăm să îl reparăm”, a scris OpenAI pe platforma X, solicitând în același timp feedback-ul utilizatorilor care au întâmpinat situații în care ChatGPT “a devenit leneș”.

Spre exemplu, un fondator de startup a încercat să ceară chatbotului să enumere zilele săptămânii până pe data de 5 mai, sarcină la care ChatGPT a răspuns că nu poate completa “o listă exhaustivă”. Business Insider a testat ipoteza și a cerut modelului de inteligență artificială același lucru, dar de data aceasta ChatGPT a oferit instrucțiuni detaliate pentru a calculate câte săptămâni au existat între 9 decembrie și 5 mai, oferind la final și un răspuns concret.

Pe forumul Reddit, utilizatorii se plâng că trebuie să pune mai multe întrebări și formulate diferit pentru a face modelul de AI să răspundă în mod corespunzător sarcinilor. Multe dintre plângeri se concentrează pe capacitatea ChatGPT de a scris cod și doresc ca OpenAI să revină la modelele GPT originale. De asemenea, utilizatorii spun că și calitatea răspunsurilor chatbotului este în scădere.

Formarea modelelor de inteligență artificială generativă nu este un proces industrial curat. Diferite cicluri de formare, chiar și folosind aceleași seturi de date, pot produce modele care sunt vizibil diferite în ceea ce privește personalitatea, stilul de redactare, comportamentul privind refuzul, performanța de evaluare și chiar prejudecata politică”, a explicat OpenAI.

Sursa: Business Insider

Sursa Foto: Charnsitr | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday