Vorbind despre inteligența artificială și impactul acesteia asupra omenirii, Bill Gates a declarat că “oamenii care au condus revoluția digitală, inclusiv eu însumi, au crezut cu adevărat că lumea va deveni mai rațională”, deoarece scopul internetului era să ajute oamenii să găsească informații și să devină mai responsabili.

Totuși, Gates spune că internetul a devenit acum un instrument care le permite “oamenilor nebuni” să se cunoască. Acesta explică faptul că în trecut, când internetul nu era disponibil, acești oameni aveau dificultăți în a se găsi, însă acum procesul este mai ușor și mai rapid, ceea ce le permite să se grupeze și să răspândească “dezinformare și idei nebunești”, dând exemplul grupării conspiraționiste QAnon.

Bill Gates se declară deschis față de reglementarea inteligenței artificiale, spunând că “oricine luptă împotriva reglementării AI pare doar prost”. În ciuda problemelor aduse de inteligența artificială, este de părere că “aceasta ar putea ameliora deficitul de forță de muncă și ar putea face lumea mai bogată”.

Sursa: Business Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday