Fostul ministrul al Sănătății, Vlad Voiculescu, înainte de audierea la DNA în dosarul vaccinurilor: Nicio decizie importantă a premierului Cîțu nu era luată fără președintele Iohannis. Eu niciodată nu am semnat contractele respective.

Update: Vlad Voiculescu este acuzat de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, fiind informat despre faptul că a fost pus sub urmărire penală. De asemenea, și Ioana Mihăilă a fost chemată la DNA, tot pentru a i se aduce la cunoștință că a fost pusă sub urmărire penală.

Aceasta a declarat că niciun vaccin nu a expirat în mandatul ei și că decizia de a rămâne în contractul de achiziție a vaccinurilor a fost luată în solidaritate cu guvernul, memorandumul de achiziție fiind avizat de ministerul Finanțelor.

Știrea inițială: Principalele declarații ale lui Vlad Voiculescu, înainte de audierea la DNA:

  • Comitetul național de vaccinare (CNCAV) cerea acordul domnului Cîțu pentru achiziția vaccinurilor, apoi le cumpăra. Vlad Voiculescu nu a semnat nici măcar un contract. Nu e semnătura mea pe niciun contract, nu este o informare către mine sau o solicitare de acord din partea mea pentru cumpărarea vreunei doze de vaccin.
  • Vă puteți întreba de ce ministrul Sănătății a fost scos din schemă. Vă puteți aminti despre campania de vaccinare a specialilor, în care cei cu grade și politicienii erau vaccinați.
  • Nu numai că n-am semnat contractele respective, ci atunci când luau deciziile să le semneze şi comunicau decizia către Comisia Europeană, care făcea comanda mai departe, nici măcar nu mă informau.
  • Contractul se transmitea electronic, semnătura era electronică.
  • N-au fost deciziille mele, au fost deciziile domnului Cîţu, care întotdeauna se consulta cu domnul Iohannis.
  • Nici o decizie importantă a domnului Cîțu nu era luată fără domnul președinte.
  • În anul 2021, pe cine vedeaţi la televizor vorbind despre vaccinare? Cine vă spunea că au venit doze, cine a primit dozele de Crăciun, în 2020, cine vă spunea în fiecare săptămână care este stadiul, ce se mai întâmplă cu dozele de vaccinare? Aceiaşi oameni luau toate deciziile.

Reamintim, DNA a început urmărirea penală împotriva lui Florin Cîțu, pentru contractarea unui număr prea mare de vaccinuri, în pandemie. Procurorii îl acuză pe fostul prim-ministru că nu a activat clauza de opt-out din mecanismul Uniunii, care ar fi permis României să nu plătească vaccinurile pe care ar fi decis să nu le solicite. De asemenea, DNA a cerut ridicarea imunității foștilor miniștri Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, iar ulterior, Președintele Iohannis a aprobat cererea de urmărire pe numele acestora.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Folosim cookies