Un mare juriu din California a decis punerea sub acuzare a lui Hunter Biden, 53 de ani, pentru nouă capete de acuzare privind nedeclararea și neplata impozitelor, evaziune fiscală și depunere a unor declarațiilor fiscale false. Potrivit legislației americane, trei dintre acuzații sunt infracțiuni, iar alte șase sunt contravenții.

Potrivit rechizitoriului, Hunter Biden a prejudiciat statul California cu cel puțin 1,4 milioane de dolari, din 2016 și până în 2019, când a câștigat peste 7 milioane de dolari în venituri din străinătate, inclusiv plăți pentru serviciul său în consiliul de administrație al companiei ucrainene de gaze naturale Burisma, precum și din contractul cu o mare companie energetică din China. Alte 1,2 milioane de dolari le-a primit în 2020, iar rechizitoriul mai arată că Hunter Biden a preferat să cheltuie banii pe “un stil de viață extravagant”, pe droguri, escorte sexuale și amante, o mașină Porsche și o casă luxoasă închiriată.

Procurorii arată că Biden nu a depus la timp declarațiile fiscale pentru un număr de ani, iar când a făcut-o, în 2018, acestea includeau declarații false care i-au redus sumele de plată prin deduceri nemeritate ce sunt acordate oamenilor de afaceri.

Avocatul lui Hunter Biden a precizat că clientul său și-a plătit între timp taxele integral, iar “dacă numele de familie al lui Hunter ar fi fost oricare altul decât Biden, acuzațiile din Delaware și acum din California nu ar fi fost aduse”.

Casa Albă nu a comentat nicicum acuzațiile. Cu tot cu procesul din Delaware, unde a fost pus sub acuzare pentru deínere ilegală a unei arme, fiul președintelui american riscă două procese penale care se vor desfășura în anul electoral 2024, în care tatăl său se va confrunta, cel mai probabil tot cu Donald Trump, pentru a obține al doilea mandat. La rândul său, Trump este acum inculpat în trei procese penale.

Surse alternative: WaPo, NY Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday