Forțele Aeriene americane au transmis într-un comunicat faptul că “a fost ordonată o retragere operațională” a tuturor aeronavelor Osprey, pentru “a reduce riscurile, pe măsură ce ancheta (privind incidentul de săptămâna trecută) avansează”.

Săptămâna trecută, un avion militar american Osprey s-a prăbușit în largul coastei insulei japoneze Yakushima, iar opt militari americani au decedat. Forțele Aeriene au mai transmis, în legătură cu incidentul, că “informațiile preliminare indică faptul că o potențială defecțiune materială a cauzat accidentul, dar cauza defecțiunii nu este cunoscută încă”. Un incident similar a avut loc și anul trecut, în urma căruia alte cinci persoane și-au pierdut viața.

Comandamentul Sistemelor Aeriene Navale a emis separat un comunicat de presă în care a transmis că a decis, de asemenea, suspendarea tuturor operațiunilor în care sunt implicate aeronavele Osprey, “din motive de siguranță”.

Osprey este o aeronavă extrem de flexibilă, care poate decola pe verticală ca un elicopter, dar poate atinge și viteze mari, precum un avion turbo-propulsor convențional cu aripi. În general, acest tip de avion este considerat sigur pentru zbor, dar aeronava are un istoric de probleme mecanice și operaționale, încă de la începutul producției în anii 1980. Boeing, producătorul aeronavei, a declarat că a livrat cel puțin 400 de exemplare, cele mai multe fiind folosite de armata americană.

Surse: CNN, Business Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday