Polițiștii din cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București efectuează patru percheziții domiciliare în București și Ilfov și vor aduce la audieri zece persoane, într-un dosar penal de lipsire de libertate în mod ilegal și înșelăciune.

Direcția explică faptul că, în ultimii șase ani, mai multe persoane au identificat vârstnici, fără moștenitori legali, cu dizabilități fizice și/sau psihice, pe care i-au plasat într-un imobil în condiții improprii, sub supraveghere permanentă. În aceste împrejurări, suspecții i-au intimidat pe bătrâni, prin agresiuni fizice și jigniri.

Suspecții le-au creat vârstnicilor false impresii de afecțiune și apartenență, se mai arată în comunicatul Poliției, iar cinci dintre aceștia chiar s-au căsătorit cu persoanele vătămate. După decesul victimelor sau prin acte juridice subsecvente căsătoriilor, bănuiții au intrat în posesia bunurilor imobile. Aceștia din urmă au beneficiat de consultanța altor două persoane, cu pregătire juridică.

DGPMB mai arată că șase victime vor fi duse la spital pentru evaluarea sănătății, după care vor fi aduse la audieri, iar mai apoi vor fi date în grija Direcției de Asistență Socială.

Comunicatul integral al Poliției Municipiului București

Sursa foto: Captură video Poliția Română

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday