Pe locul 1 este Ursula von der Leyen, în vârstă de 65 de ani și prima femeie care ocupă funcția de președinte al Comisiei Europene. Potrivit Forbes, “este responsabilă de o legislație care afectează peste 450 de milioane de europeni”. Aceasta este urmată în clasament de Christine Lagarde, ce ocupă funcția de președinte al Băncii Centrale Europene, de Kamala Harris – vicepreședinte SUA, și de premierul italian Giorgia Meloni.

Potrivit revistei, Taylor Swift a câștigat aproximativ 850 de milioane de dolari din turneul său mondial Eras. Datorită succesului record al turneului, Swift a devenit miliardară în octombrie, alăturându-se astfel lui Jay-Z (2,5 miliarde de dolari) și Rihanna (1,4 miliarde de dolari). Astfel, Swift, în vârstă de 33 de ani, a urcat pe locul 5 în topul Forbes ale celor mai puternice femei în 2023, de pe locul 79 anul trecut. Următoarea cântăreață în clasament este abia pe locul 36 – Beyonce, în timp ce Rihanna este pe 76.

Melinda Gates s-a clasat pe locul 10, iar pe locul 15 este Emma Walmsley, directorul executiv al GlaxoSmithKlein, a treia cea mai mare companie farmaceutică din lume după venituri. Componența listei reflectă ceea ce Forbes numește “imaginea complexă a influenței femeilor într-o lume volatilă”, scrie Sky News.

Surse: Forbes, Sky News 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday