Având în vedere războiul dintre Israel și Hamas și polarizarea pe care acest conflict o produce asupra societăților noastre, în perioada sărbătorilor de iarnă există un risc uriaș de producere a unor atacuri teroriste în Uniunea Europeană. Am văzut acest lucru recent, în Paris, dar, din păcate, am văzut astfel de atacuri și în trecut”, a declarat Ylva Johansson, comisarul european pentru Afaceri Interne. Aceasta a precizat că UE va aloca o sumă adițională de 30 de milioane de euro pentru a garanta siguranța cetățenilor blocului comunitar.

Un avertisment similar a venit și din partea ministrului german de Interne, Nancy Faeser, care a declarat că Uniunea Europeană trebuie să urmărească îndeaproape amenințările și propaganda, deoarece există un risc ridicat de emoționalizare și radicalizare a unor indivizi islamiști violenți”.

Avertismentele oficialilor europeni vin la scurt timp după un atac în Paris, lângă Turnul Eiffel, în care o persoană a fost ucisă, iar alte două au fost rănite de un bărbat cu probleme psihice “cunoscut pentru radicalizare islamistă”. Atacuri teroriste au avut loc pe teritoriile mai multor țări europene în ultimele două luni, mai exact de la debutul războiului dintre Israel și gruparea Hamas, fiind înregistrată totodată și o creștere a numărului de violențe “din motive antisemite”. 

Surse: Politico, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday