Concret, procurorii DNA explică faptul că, în luna iulie 2023, arhiepiscopul Tomisului a promis unui om de afaceri suma de 160 de mii de lei, adică 20% din suma de 800 de mii de lei pe care acesta din urmă trebuia să o obțină pentru Arhiepiscopia Tomisului, “în urma folosirii influenței pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcționarilor cu drept de decizie în această privință din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte”.

La această discuție, mai informează DNA, a participat și un consilier din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, de asemenea cercetat în dosar. Suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanțarea unor lucrări de construcție sau reabilitare a bisericilor aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului.

În cadrul unei investigații Recorder, un preot a filmat cu camera ascunsă negocierile cu mai multe fețe bisericești, inclusiv cu ÎPS Teodosie, de la Constanța, privind acordarea unor “comisioane” ilegale de 20% din sume presupuse de la bugetul de stat pentru biserici.

Sursa: Comunicatul DNA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday